16.11.22

Kodutütred korraldasid heategevuslaada



Teisipäeval, 15. novembril korraldasid kodutütred Viljandi Paalalinna koolis heategevusliku laada, et toetada SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi. Laat sai teoks Paistu kodutütarde rühma liikme Mirell Lisett Oti ideest ja Paalalinna rühma kodutütarde koostööna. 

Kodutütarde Paalalinna rühma juhi Liane Oti sõnul oli tüdrukute kindel eesmärk aidata just lapsi, kaalumisel oli ka Vähiliidu toetamine, kuid lõpuks langes otsus siiski Kliinikumi Lastefondi kasuks.

Ettevalmistused heategevusürituseks algasid varakult ja tegevust jagus paljudele. Laadal olid müügil Mirell Liseti meisterdatud magnetid ja tüdrukute ühistööna valminud maiustused: muffinid, pulgakoogikesed, brownie-koogid ning popkorni ja pealerüüpamiseks morssi. Nii muffinitel kui ka pulgakoogikestel olid kaunistuseks suhkrumassist meisterdatud sinised kollase tutiga mütsikesed - samasugused nagu kuuluvad kodutütarde piduliku vormi hulka. Neid vahvaid kaunistusi õpetas kodutütardele tegema Diana Korka, kellel on oma väike ettevõte Kodukootud Küpsetised. "Esmaspäeval küpsetasime kambakesi kolm ja pool tundi!" ütles Liane Ott. 

Laat osutus väga menukaks ning lettide ümber käis suur tunglemine. Paalalinna kooli lapsed said suu magusaks ning ühtlasi aidata head teha. Korraldajad jäid üritusega igati rahule: "Suured-suured tänud kõigile müüjatele ja loomulikult kõigile ostjatele toetamast! Teie abiga sai kogutud uskumatult suur summa, 225 eurot, mis läks teele kohe SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi kontole! Suur aplaus teile!" kiitis Liane Ott. 

Tekst: Tea Raidsalu

Fotod: Gunnar Teas, erakogu

Galerii