29.10.22

Adrenaliini täis vaheaeg


Sügisvaheajal, 24.–27. oktoobrini toimus Sakala ja Hiiumaa noorte korraldatud NOT laskelaager.  Projekti eesmärk oli toetada noorliikmete IV, III ja II järgu väljaõpet viies ellu laskelaager. Laskelaagris omandasid noorliikmed järgmised teadmised ja oskused: relvastus, relvaohutus, laskmine, laskeharjutused. Täiendavalt oli projekti eesmärk tugevdada malevatevahelist sõprust ning koostööd.     

Laager algas esmaspäeval Sakala malevas kogunemisega. Sellele järgnes õhtusöök ning relvade ohutustehnika õppimine. Õhtul saadi omavahel tuttavaks mängides erinevaid tutvumismänge. 

Teine päev algas Väluste lasketiiru sõiduga. Välustes jagati noored kahte gruppi ning algas topograafiaõpe, kuid seekord mitte Kaitseväe kaardiga, vaid orienteerumiskaardiga. Kui topograafia õpituba lõppes, said noored uusi nippe riviõppes. Räägiti nähtamatutest liigutustest, et verevarustus pikal seismisel ei halveneks, õpiti ka pöördeid ning marsiti. Paralleelselt sellega toimusid laskeharjutused väljaõppealal. Malevasse tagasi jõudes said noored teadmisi esmaabist ning õhtu lõppes saunaskäiguga. 

Kolmas päev algas samuti Välustesse minekuga. Toimusid laskeharjutused ning relvade ohutusõpe, käemärkide õpetamine, erinevad lahingtaktikad ning seda kõike praktiseeriti lõpuks airsoft'i mänguga. Kui tegevused Välustes olid lõppenud, liiguti tagasi malevasse, hooldati relvad ning söödi õhtusöök. Peale seda oli kino külastusaeg. Käisime Viljandi Forum Cinemase kinos vaatamas filmi “Kalev”. Film oli kunagisest Kalevi korvpallimeeskonnast, laagrilistele ja korraldajatele see film meeldis.

Viimane hommik oli traditsiooniline pannkoogihommik. Peale hommikusööki koristati enda toad ja kontrolliti laagriliste saadud teadmisi Kahootis. Noori tuli tervitama ka Sakala maleva malevapealik major Andres Sarits. Peale malevapealiku tervitust oli aeg anda tervele laagrile tagasiside ning oligi selleks korraks laager läbi.

Tekst ja pildid: Mirtel Lensin

Galerii