6.10.22

VIKK-i õpilased said endale laigulised vormid selga


Oktoobri esimesel nädalavahetusel käisid Viljandi Kutseõppekeskuse õpilased Sakala maleva Väluste lasketiirus praktiseerimas riigikaitseõppes saadud teadmisi. 

Laager algas reede hommikul kell 9 Sakala malevas, kus Sakala maleva ForPu liikmed formeerisid 150 VIKK-i õpilast. 

Laagrisse suunduti, kiivrid peas, sõjamasinaga või viimast puhkusehetke nautides bussiga. 


Ajakava nägi ette kuut õpituba, mida laagrilised pidid läbima: meditsiin, relvaõpe, sideõpe, pioneeriõpe ja preemiaks paintball'i lahing.


Laagris oli au sees Kaitseliidu vormieeskiri ning kogu seltskond lahkus laagrist motiveeritult ning teades, et nemad oskavad eeskirjast kinni pidada. Laagri lõppedes ütlesid särasilmsed noored, et nende tungiv soov on tagasi sõita ka sõjamasinaga, aga tagasi said sellega sõita need, kes kohale olid tulnud bussiga. Ühesõnaga keegi ei olnud möku ning kõik said sõjamasinaga sõidukogemuse. 


Laagriliste emotsioone

  • “Laskmine oli tore. Lingiga tunnid olid ka väga vahvad, pigem ikka vingelt vahvad ning sai palju uusi kogemusi.” (K22 suuna õpilane)

  • “Üldiselt oli laager tore, söök oli hea ja "tunnid" huvitavad, kõige parem siis vist Link ja pioneeriõpe. Kindlasti sain juurde erinevaid oskusi esmaabis ja näiteks metsas ööbimiseks, kütmist oleks pidanud rohkem jälgima.” (SE22 suuna õpilane)

  • “Kõik õpitoad, kus oli Link või Rebo, olid ägedad, rohkem väga ei oska öelda ning natuke hirmus oli. Uuesti küll ei teeks.” (EV22 suuna õpilane)

  • “Meditsiiniõpe oli kõige parem, kuna seda sain kohe peale laagrit kasutada. Laagris olid kõik palju rohkem koos ning suhtlesin inimestega, kellega ma muidu ei oleks suhelnud. Õpetajad olid toredad ja lõbusad. Laagris õppisin, kuidas sidet siduda ja miini matta.” (EV22 suuna õpilane)

Kui sul on soov teada saada, mis täpselt tundides juhtus, siis osale järgmine kord ise riigikaitselaagris või liitu Kaitseliiduga!

Tekst: Reimo Jürjo, Sakala maleva Noortekogu esimees

Pildid: Joosep Animägi