6.10.22

Sakala malev võõrustas kõrgeid külalisi Rootsist



Neljapäeval, 6. oktoobril väisasid oma Viljandimaa ringreisi raames Kaitseliidu Sakala malevat Rootsi suursaadik Ingrid Tersman ja kaitseatašee kolonelleitnant Jörgen Westerlund. 





Külalised võttis vastu Sakala malevapealik major Andres Sarits, kes tutvustas neile Eesti Kaitseliitu ja Kaitseväge, rääkis lähemalt Sakala malevast ja Lõuna maakaitseringkonnast.
Sakala maleval on pikki aastaid väga head sidemed mõttekaaslastega Soomest ning on suur huvi ja valmidus teha koostööd ka Rootsiga. Jörgen Westerlund uuriski mõttevahetustes osavõtlikult, mida nemad omalt poolt saaksid ära teha koostöö parandamiseks. Külalised said tutvuda staabi ja tagalahoonega ning nad olid nähtust meeldivalt üllatunud, et siinsetel kaitseliitlastel on oma tööks olemas väga head tingimused, näiteks korralik kasarmu ja hästisisustatud köök. 


Kui ringkäiguga jõuti lasketiiru, ootas suursaadikut ees üllatus: tal oli võimalus Sakala maleva väljaõppeülema major Silver Mäe juhendamisel
proovida lasta käsitulirelvadest.
Militaarse taustaga daamile ei olnud see küll esimene kokkupuude relvadega, kuid meeldiv ja ootamatu üllatus siiski. Samuti pakkus neile palju äratundmisrõõmu Sakala maleva varustus ja tehnika, mis on malevasse jõudnud suuresti Rootsi-poolse abina.


Fotod: Gunnar Teas