27.11.22

Aasta 2022 kodutütar on Reena Reidla ja noortejuht Anne Sepik

Sakala ringkonna aasta kodutütar 2022 on Reena Reidla Holstre Mustade Kasside rühmast ning aasta noortejuht 2022 on Kodutütarde Paistu rühma vanem Anne Sepik.


Reena Reidla on Kodutütarde liige alates 2019. aasta 29. märtsist ning nüüdseks omab kolmandat järku.

“Reena on loomult tuline ja keevaline, aga temas on imetlusväärne tahe midagi ära teha. Reena on väga järjekindel noor, kes osaleb kõikidel koondustel, rühmalaagrites ja on eeskujuks oma rühma kaaslastele,” iseloomustab rühma vanem Vika Zieds.

Reena on teist aastat järjest oma rühma juht ning ta kuulub Sakala Kodutütarde ja Noorte Kotkaste noortekogusse. 

Sel aastal tegi Reena oma koolis loovtöö, kus tutvustas Kaitseliidu noorteorganisatsioonide tegemisi. Loovtöö seisnes õppematkas koos orienteerumise ja õpitubadega. Reena eestvedamisel korraldasime Holstre koolis isadepäeva ning ta osaleb lisaks kodutütarde ja noorkotkaste ettevõtmistele meelsasti Naiskodukaitse ja Kaitseliidu üritustel. 

Sel aastal on ta osalenud Ernakesel, Vändra Sprindil, Järvekülje-nimelisel laskevõistlusel, Valgel Välgul ja rännaklaagris Kotkatorm. Samuti osales ta Naiskodukaitse esmaabivõistlusel, kodutütarde ja noorkotkaste olümpiamängudel abikohtunikuna, pealinna õppelaagris, NOT-projektis “PõSa rännak”. Õppusel “Siil 2022” lõi Reena kaasa formeerimisüksuse töös. 

Tänavu on Reena kogunenud muljet avaldavad 625 osalustundi. 

Reena on läbinud Naiskodukaitse ohutushoiu ja esmaabi baasväljaõppe ning võib uhkusega kanda Kodutütarde perenaise, loomatarga, esmaabiandja ja Matkaja erialamärki. Ta pälvis eelmisel aastal Kodutütarde ringkonna tänukirja ning tänavu peavanema tänukirja.

Tänavu on olnud Kodutütarde aktiivseim noortejuht Paistu rühma vanem Anne Sepik. 

Kodutütarde Sakala ringkonnavanema Eda Kivisilla sõnul on Anne noortejuht, kelle kodutütred on saavutanud häid tulemusi matkamängudel ja sel aastal aset leidnud kodutütarde ja noorkotkaste olümpiamängudel. “Ta ei ütle kunagi ära, kui keegi vajab abi ja tema peale võib alati kindel olla. Seda näitab ka asjaolu, et ta on valitud nii kodutütarde keskkogusse kui ka ringkonna juhatuse liikmeks,” kirjeldab Kivisild.

Anne korraldab oma rühmale huvitavaid ja kaasakiskuvaid koondusi ja laagreid, kirjutades selleks muu hulgas ka isamaalise hariduse projekte. 

Ringkonna tasandil on Anne olnud 2022. aastal kolme suure ettevõtmise eesotsas. Tema juhtida oli järgukatsete laagri, suvelaagri ning patrullvõistluste "Pruudeni jälgedes" ja "Laidoneri rada" korraldamine. 

Patrullvõistluste korraldamisel hoolitseb ta selle eest, et rada saaks läbi käidud, et kontrollpunktide ülesanded oleksid nii põnevad kui ka arendavad ja et igast kogemustest oleks midagi õppida. 

Peale selle, et Anne on hea korraldaja, võib tema hoolde usaldada ka toiduvalmistamise. Suvelaagris võiski teda leida köögis valmistamas makarone kana ja juustuga, kohupiima kisselliga või kaerahelbeputru.