8.3.23

Taevavõtme kodutütred tutvustasid kriisivarusid ja õpetasid kaevikuküünlaid tegema


3. märtsil käisid Tarvastu Taevavõtme kodutütred Tartu rakenduslikus kolledžis (VOKO) rääkimas “Ole valmis!” äpist ja kriisivarudest ning koos meisterdasime kaevikuküünlad.

Kodutütred startisid reede hommikul, et jagada oma teadmisi Tartu rakendusliku kolledži noortega “Ole valmis!” äpist ning kaevikuküünalde tegemisest. Võtsime kaasa väga palju asju, et noored saaksid päriselt kujutluse, kui palju ja mida täpsemalt sul peab kriisivarude hulgas kodus olemas olema. 




Enne, kui me kriisivarudest lähemalt rääkisime, jagasime noored gruppidesse ja lasime neil koostada interneti abil kriisivarude nimekirja ning pärast arutasime kõik asjad veel kord üle. Tekkis meeldiv arutelu, küsiti küsimusi ning usun, et noored said uute teadmiste võrra rikkamaks. 

Õpetasime noortele ka kaevikuküünalde tegemist, et ka nemad saaksid anda oma panuse Ukraina aitamiseks. Näitasime neile kogu protsessi väga põhjalikult. See algas purkide suuruse valimisest, papi lõikamisest ning lõppes küünlavaha sulatamise ja purki valamisega.

Koos meisterdasime 50 kaevikuküünalt ja iga purk sai ka ukrainakeelse hea soovi.



Tekst: Rahel Tafenau

Erakogu fotod