10.8.22

Sakala noored käisid Leedus laagris





Käisime noortekotkaste ja kodutütardega 25.–30. juulini Leedus Žalgirise laagris, kus osalesid poolakad, leedulased, lätlased, ukrainlased ja eestlased. 





Kokku Eestist sõitis 10 noorkotkast ja 10 kodutütart vanuses 16–18. Meie  sõit algas 24. juulil Võrru, kus ööbisime ja saime tuttavaks teiste Eesti noortega, kes ka sõitsid laagrisse.  Hommikul saime hommikusöögi ja kell 5 võiski sõit alata Leedu poole. Sinna minnes tegime mõned peatused ja jõudsimegi kohale jalaväepataljoni. Seal jaotati meid tubadesse, tubades olid koos eri rahvused, et saaksime teistest riikidest pärit noortega suhelda. Pärast tubadesse jagamist moodustati meist neli rühma ja hakkasid tutvumismängud. 


Järmisel päeval toimusid rühmadel erinevad tegevused, meie rühm läks UNO seiklusparki, muuseumi ja saime ka poodides käia. Õhtul olid erinevad sportlikud tegevused, näiteks veepallidega võrkpall ja mäng, kus pidime vastaste lipu ära võtma. Kolmandal päeval läks meie rühm taktikalisse treeningusse, kus õppisime kamuflaaži, meditsiini, käemärke ja kata-söösta-harjutust. Õhtusteks sportlikeks tegevusteks olid paintball ja jalgpall, kus pidime ise olema pallide sees. 


Neljandal päeval oli laskmine. Meile anti kaasa 8 h kuivtoidupakk ja hakkasime jalutama 4 kilomeetrit lasketiiru poole, kus lasime nii püssi kui püstolit. Õhtul valmistasime oma rühmaga lipu ja hiljem tutvustasime seda ka teistele. Viiendal päeval oli meil seikluspäev, mis algas tubade ja WC koristusega, pärast lõunasööki tuli takistusrada ja relvade näitus. Kuna oli viimane laagriõhtu, siis oli õhtul õues disko ja oma riigi tantsude näitamine. Ka öörahu algas hiljem. Öösel oli tule-show, mida viisid läbi kolm laagris osalejat. Hommikul pakkisime asjad, jätsime oma uute tuttavatega hüvasti ja hakkas sõit Eesti poole.

Tekst: Ketely Ždanov