20.8.22

Sakala malev pidas taasiseseisvumispäeva pidu Mõisakülas

20. augustil möödub 31 aastat Eesti Vabariigi taasiseseisvumisest ja seda tähistati tänavu Viljandimaal Mõisakülas.

Linnakese keskväljakul algas kell 11 Kaitseliidu Sakala maleva rivistus.

Maleva pealik major Andres Sarits tõdes oma sõnavõtus, et võrdselt vabariigi aastapäeva ja võidupühaga on oluline tähistada Eesti taasiseseisvumispäeva ning väga tähtis on hoida au sees Eesti riigi ajalugu, kultuuri ja kaunist eesti keelt – need pole iseenesestmõistetavad.

Põhjaliku ülevaate kolme kümnendi tagustest sündmustest, mis tõid Eestile tagasi iseseisvuse, andis Mulgi vallavolikogu liige Peeter Rahnel. 

Huvilistel oli võimalik uudistada Kaitseliidu tehnikat ja teha lõbusõitu veoautoga DAF ning tutvuda Noorte Kotkaste ja Kodutütarde organisatsioonidega. Kohapeal olid ka Päästeameti erinevad masinad. Politseinikud tutvustasid tehnikat, jagasid flaiereid ja selgitasid, kuidas ära tunda petukõnesid ning neilt sai küsida nõu ohutu jalgrattasõidu kohta. Punase Risti spetsialistide käe all sai praktiseerida esmaabivõtteid. 

Naiskodukaitsjad demonstreerisid neid vajalikke asju, mis võiks igas autos alati kaasas olla. Samuti sai igaüks naiskodukaitsjate juhendamisel õppida ja proovida, kuidas punuda varjevõrku, mis on plaanis saata Ukrainasse.

Et peolt ei passi tühja kõhuga ära minna, sai keha kinnitada naiskodukaitsjate keedetud seljankaga.  

Tekst Tea Raidsalu

Fotod Kaire Kannistu ja Gunnar Teas