1.6.24

Ilmataat väntsutas Pruudeni rajal seiklevaid kodutütreid



1. juunil tähistas osa kodutütreid lastekaitsepäeva sootuks teisiti. Paistu kooli juurest startis võistlusmängule "Pruudeni jälgedes" tosin neljaliikmelist 10-14-aastastest neidudest koosnevat kodutütarde võistkonda. Seekord läks rajale ka kaks külalistiimi - üks Virumaalt ja teine Harjumaalt.



Paistu ümbruse metsade ja põldude vahele oli püstitatud 10 kontrollpunkti, kus tuli mängu panna oma nutikus ja kiirus. Ülesannete täitmisel oli oluline ka nende läbimise kiirus, sest kui lahendamisel tekkis punktides viik, siis parem aeg upitas paremale positsioonile.

Üheks ülesandeks oli kompassi kasutamine: iga võistleja sai sedeli ilmakaarega ja kompassi abil tuli see kindlaks määrata ning jääda seisma näoga õiges suunas ning omavahel nõu pidada ei tohtinud. 

Iga kodutütar peab teadma, kuidas korrektselt vormi kanda! Ühes punktis tuligi suurele kodutütre pildile õigesse kohta asetada sedelid, millel olid vormi detailid ning eriala- ja järgumärgid. 

Lisaks tuli läbida metsa ehitatud takistusrada, lasta ragulkaga märkmelehtede pihta ja tunda metsas puid. 

Üksikutest sõnadest tuli kokku panna 10 vanasõna, näiteks "Valel on lühikesed jalad" või "Käbi ei kuku kännust kaugele" jne. Seitsmest erikujulisest pusletükist pidi kambakesi moodustama ilusa korraliku ruudu. Tähelepanelikkus pandi proovile punktis, kus tuli meelde jätta kümne toiduainepurgi järjekord ning seejärel moodustada teistest purkidest samasugune rida.

Finiš oli samuti Paistu kooli juures ning viimases kontrollpunktis tuli osavalt tõukerattaga vurada ja lahendada liiklusreeglite test.


Täiesti kokku leppimata tekitas "vastutegevuse" ilm. Suvekuumalt alanud hommikusse tekkis paus, kui äikesekärgatuste saatel kallas vihm osalejad üle ning pildus sekka rahetki. Läbivettinud rõivad ja kõuehirm murdis mõne mängija vaimu ja röövis viimased jõuriismed ning sündisid ka katkestamisotsused. Teised seevastu leidsid sellest kõigest lusti, kui saabastest vee sorinal välja valasid ja seejärel lõkerdades lompi kargasid. Õnneks ei lasknud päike end kaua oodata ja retk võis jätkuda.










TULEMUSED

1. Paalalinna KT (Mirell Lisell Ott, Mia-Liis Paal, Kaisa Jaadla, Ketriin Animägi)

2. Viru (Arelle Reigo, Kätlin Kirsipuu, Mia Laanem, Mirelle Semjonov)

3. VPK Kodutütred (Eleanor Post, Grete Loorberg, Merily Pokk, Marta Liiva)

Tekst: Tea Raidsalu

Fotod: Gunnar Teas.

Galerii