4.3.24

Noored ööbisid metsas ja sulpsasid jääauku


Eneseületus, uued kogemused, nautimine – need on sõnad, mis kirjeldavad laagrit, kus noored said ennast proovile panna ning omandada teadmisi üleelamiseks. 

Esimesel märtsikuu nädalavahetusel Ruhijärve ääres aset leidnud laagri algus oli juba paljulubav ning viis osalejad matkale ümber järve. Laagrialale jõudes ootas noori Kaitseliidu Sakala maleva eriline saunaauto, selle seal oleku eesmärki noored aga veel ei teadnud. 

Varjualused pidid noored ise ehitama metsasaadustest ja telkmantlitest. Õhtusöögiks leidsid laagrilised endale supimaterjali ning iga meeskond pidi ise endale supi kokku keetma. Kokkuvõttes tulid kõik supid väga maitsvad välja ning keegi tühja kõhuga ei jäänud. 

Pimeduse varjus said osalejad kogeda, kui kaugele on erinevaid hääli öösel kuulda. Öö veedeti eelnevalt tehtud varjualuste all ning vihmakartust noortel ei olnud. 

Teise päeva põhirõhk oli asetatud uute teadmiste ja oskuste omandamisele: õpiti õhupüssist laskma, sõlme tegema, erinevate vahenditega tuld tegema ja kala püüdma. 

Laagri embleemil kujutatu kinnitamiseks käisid noored ka jääaugus ning seejärel kiiresti ka eelmainitud soojas saunas. Pärast sauna said noored minna koju puhkama.

Tekst: Reimo Jürjo

Fotod: Gunnar Teas

Galerii