27.2.24

Ettevõtjad tegid Sakala malevale väärt kingituse

Vestman Grupp ja Rotary Klubi panid seljad kokku ning kinkisid Kaitseliidu Sakala malevale viis drooni DJI Air 3 ja DJI Mini 4 PRO.



Sakala maleva kompaniiülem kapten Martin Linki sõnul on see esmakordne juhus Sakala maleva ajaloos, mil eraettevõtlus toetab sõjalise väljaõppe poolt. 

"See on ikka uhke värk ja me oleme kingiga väga rahul! Droonid on meie tulevik ning Kaitseliit tegeleb nende hankimisega. Vaja on süsteemset väljaõpet, kuidas droonid lendavad ning teisalt vaja arendada sõdurite maskeerimise oskusi, sest ka vaenlasel on droonid. On ülioluline, et saame hakata juba praegu harjutama," rääkis Link.

LandCrediti juhatuse liige ja Sakala maleva liige Matis Kivila on rahul, et osapooled kokku said ning Sakala malevale vajalik varustus sai hangitud. "Meil oli tahtmine aidata, nooremleitnant Tahk näitas üles initsiatiivi ning Rotary Klubi tuli appi - super koostöö!" 

Kivila julgustas malevat oma soovidega rohkem ettevõtjate poole pöörduma ning lootis, et leidub veel Viljandimaa ettevõtteid, kes on valmis malevat toetama.

Fotod: Gunnar Teas