13.3.24

Kodutütred korraldasid õpetliku laagri


9. ja 10. märtsil toimus Loodi paisjärve ääres kodutütarde Ümera rühma talvine 2-päevane

laager. Peale Ümera rühma noorte osalesid veel Võhma, Rukkilillede, Tarvastu, Tamme ja Halliste noori.

Osa noori kogunes hommikul malevasse, et koos alustada sõitu DAF-iga laagriplatsile. Mõnele noorele oli sõit suure sõidukiga esmakordne.

Kohale jõudes võttis meid vastu tegevusi läbi viivad Luureretked OÜ instruktorid. Koos ühtse meeskonnana sai telk üles pandud ja pärast seda hakati mängima meeskonnamänge, et paremini üksteisega tuttavaks saada.

Esimeseks õpitoas õpetati asimuuti – selle määramine ja selle kasutamine metsas. Pärast proovisid kõik metsas kompassiga liikumist asimuudi järgi. Suuremad kodutütred said korrata ja osadele oli esimene kogemus.

Teises õpitoas näidati erinevaid ellujäämis komplekte. Räägiti veel, mis võiks olla komplektis ja milleks need kasulikud on.

Kolmandas õpitoas oli varjatud liikumine metsas. Räägiti, kuidas varjatult liikuda, et sind metsas ei märgataks. Pärast said kõik ise mängu läbi proovida. Kui metsast tagasi jõudsime, ootas meid õhtusöök, mis oli väga maitsev.

Õhtu saabudes suundusime seiklusmatkale. Rada oli tõeliselt libe ja korra suutsime ära eksida, aga saime uuesti rajale tagasi. Kui uuesti rajal olime, lasime suurematest küngastest alla, sest keeruline oli libedaga käia. See tegigi matka eriti lõbusaks! 

Pärast matka oli mõnus koos vahukomme ja viinereid grillida.

Enne öörahu tegid noored valvegraafiku telgiahju kütmiseks.

Hommikul telgist välja tulles võttis meid vastu mõnusad pannkoogilõhnad. Tuli lahendada ülesanne: kirja panna, mida ja kui palju asju oli katte alla peidetud.

Sellega lähenes laagri lõpp, tuli telk kokku pakkida ja laagriplats korda teha. Algas tagasisõit.

Tänan Luureretked OÜ instruktoreid ja kõiki osalejaid, kes tegid selle laagri unustamatuks!

Laager sai toimuda tänu isamaalise hariduse programmile.

Tekst: Ülle Treimann

Fotod: Gunnar Teas 


Galerii