9.6.23

Sakala maleva noored aitasid Kärstna lastele korraldada toreda lastekaitsepäeva


3. juunil toimus Kärstnas lastekaitsepäev, kus osalesid koostööpartneritena ka Sakala ringkonna Tarvastu ja Holstre Kodutütred ja Noored Kotkad. Ürituse korraldas MTÜ Kohaliku Elu Edendamine. 

Tarvastu Taevavõtme, Holstre Mustade Kasside Tarvastu Tõhvide noored olid lastekaitsepäeval erinevates ülesannetes. Noored tutvustasid meie organisatsiooni ja pakkusid mitmesuguseid tegevusi. Osa kodutütreid müüsid jäätist ja jagasid õhupalle, teised noored turvasid batuudil hüppajaid, kolm noort registreerisid osalejaid, et nad saaksid osaleda õnneloosis. Meie noored olid ka Kärstna bussijaama töötoas, kus iga lastekaitsepäevaline sai kaunistada bussipeatust oma käejäljega. 


Sakala malev oli välja meditsiiniautoga ja käsitulirelvadega ning lapsi sõidutas Kaitseliidu kastikas, kus meie noored olid samuti abis. 

Naiskodukaitse tutvustas kriisivarusid ja ohutusmaja ning õpetas elustamist. 

Lastekaitsepäeval sai näha erinevaid põllutöö- ja metsaveomasinaid, esindatud oli ka motosport. Lapsed said tasuta sõita kardiga ja sõitu tehti ka ATV-ga, hüpata batuutidel, esimesele 100 lapsele oli jäätis ja kohuke tasuta, osa sai võtta õnneloosist. 

Koostegemise jõud on suurem, suured tänud Valmar Haava, et meid kampa võtsid ja saime oma panuse anda noorte heaks.



Tekst ja fotod Vika Zieds