21.6.23

Major Andres Saritsa mälestust hoiab pink Viljandi järve ääres



Võidupüha eel avas Kaitseliit Viljandis Ranna puiesteel terviseraja ääres mälestuspingi  Sakala maleva varalahkunud pealikule major Andres Saritsale (14. XII 1980 - 6. XI 2022). 


"Andres oli tubli spordipoiss ja küllap on ta siingi rajal jooksutiirul käinud, järveäärsel nõlval istunud, puhanud ja mõtisklenud. See on õige koht kaunis looduses, kus võtta endale hetk ja mõtiskleda," tõdes Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi. "Meenutagem teda rõõmuga, mitte kurbusega!" lisas ta.

Kaitseliidu peakaplan Peeter Paenurm arutles mälestuspingi idee üle laiemalt. Kuigi kirik on tema sõnul meie jaoks püha koht, kus peaks tähtsaid jutte rääkima ja kuulama seistes, on siiski teemasid, mida võiks kuulata just istudes. "Istu, puhka, kuula, mõtle..." sõnas Paenurm.

Major Saritsa lesk Margit Sarits rääkis, et kahe aasta eest renoveeris Andres perekonna hauaplatsil ühe pingi, aasta tagasi ehitas koju oma perele pingi. "Sel aastal sai ta nüüd oma pingi," ütles Margit Sarits ning tänas kõiki kaitseliitlasi ja teisi, kes on teda ja perekonda raskel ajal toetanud ja nende jaoks olemas olnud. 

Sinimustvalge paela sõlmisid pingi ümbert lahti major Saritsa pojad ja pisitütar, ulatasid selle kindral Ühtegile ning võtsid isa pingil mõnusalt istet. 

Tekst: Tea Raidsalu

Fotod: Gunnar Teas

Galerii