6.12.22

Sakala kodutütred ja noorkotkad käisid jõuluhõngulises talvelaagris

 

Reedel, 2. detsembri pärastlõunal kogunesid Sakala Kodutütred ja Noored Kotkad Paistu kooli, et alustada maakondliku talvelaagriga.

Laagri esimestel tundidel said noored üksteisega tuttavaks, toimusid tutvumis- ja meeskonnamängud rühmades, valiti gruppidele juhid ja nende eestvedamisel asuti tegutsema töötubades. Esimese õhtu töötubasid aitasid läbi viia Viljandi Kultuuriakadeemia tudengid. Üliõpilaste juhendamisel said noored teadmisi keskkonnakaitsest, õpiti tundma metsloomi ja harjutati esmaabi andmist.

Paralleelselt töötubadega peeti võimlas meeleolukaid teatevõistlusi, mida korraldasid Paistu Kodutütred. Noored said teatevõistluste käigus tõukerattaga sõita, suure palliga hüpata, teki peal liugu lasta ja hularõngast läbi pugeda. Teatevõistlused oli lõbusad ja pakkusid osalejatele lusti ja põnevust.

Õhtu lõppes diskoga ja õues saime nautida üllatust, milleks oli kingituseks saadud ilutulestik. Tunne oli nagu vana-aastaõhtul ja nii mõnedki soovisid üksteisele head uut aastat.

Laagri teine päev algas töötubadega. Kõik osalejad said valida kuue töötoa hulgast kolm. Noortel oli võimalus jõuluehteid meisterdada, ruumilist pilti teha, jõuluteemalist tantsu õppida, puutööd teha ja talvelaagri videot monteerida ning õues QR-koodi mängu mängida.

Pärast töötubades osalemist saabus väga oodatud jõuluvana. Salmid loetud, jõulukringel söödud ja olidki läbi kaks põnevat laagripäeva.

Kohtumiseni järgmises laagris!

Tekst: Moonika Pärna

Fotod: Moonika Pärna, Gunnar Teas

Galerii