26.5.22

“Anname au” kampaania läks tänavu hästi korda



2022. aasta “Anname au” kampaania on jõudnud edukalt lõpule. Kaaskorraldaja Naiskodukaitse peab tänavust kampaaniat eriti õnnestunuks - panus sellesse oli tähelepanuväärselt suur, sest kokku koguti kampaania toetuseks üle 61 000 euro, millest 2090 eurot aitasid koguda Sakala ringkonna naised.

MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing annetab koos Naiskodukaitsega läbiviidud sinilillekampaaniaga kogutud 103 000 eurot Eesti ja Ukraina veteranide heaks ning Ida-Tallinna Keskhaigla taastusraviosakonnale käeroboti soetamiseks.

Rõõmustav on see, et tänavune kampaania sai üle kahe aasta taas toimuda täies mahus.

Annetuste kogumise üks eestvedajatest oli Naiskodukaitse Sakala ringkonna Viljandi jaoskonna esinaine Daniela Erit. “See oli meil aastate parim tulemus!” rõõmustas ta.

“Käisime Viljandi linnavalitsuse ja vallavalitsuse istungil kampaaniat tutvustamas ning toetusi kogumas. Rõõm oli tõdeda, et mõlema omavalitsuse juhid olid kampaaniaga kursis ning toetasid heal meelel,” rääkis Naiskodukaitse Sakala ringkonna esinaine Jane Koitlepp. “Inimesed olid hästi informeeritud, aupaklikud ja vastutulelikud, panustasid rõõmuga. Pöörduti ka otse meie poole sooviga saada erinevaid tooteid, et koguda toetusi oma ettevõttes või mõnel üritusel,” lisas ta. 

Kindlasti mõjutas tänavust kampaaniat Ukraina sõda, mistõttu olid inimesed mõistvamad ja lahkemad. “Tänavu ei olnud torisejaid! Mõni inimene ütles, et ei taha raha tagasi. Mõni jällegi ütles, et annetavad niisama, ei soovigi asja,” rääkis Erit. “Tänapäeva veterani mõiste sai selgemaks,” tõdes Koitlepp.

Uued tooted, näiteks kahte sorti helkurid ja rõngassall, läksid Eriti sõnul väga hästi kaubaks. Inimesed on teadlikud ja oskasid annetusi koguvatelt naiskodukaitsjatelt küsida just neid tooteid, mida tavapoodides pakkumisel pole. 

Koos Karksi jaoskonna esinaise Kai Kannistuga veab Daniela Erit Viljandimaa raamatukogudes raamatukogude aasta raames “Ole valmis!” äpi ja kriisivarude tutvustamise tuuri ning sealgi olid “Anname au” tooted pakkumisel. “Raamatukogudes läks meil hästi, eriti Karksis - seal pidi asju juurdegi tooma!” rääkis Kannistu. 

Nagu varasematel aastatel, tegid ka tänavu annetuste kogumisel Naiskodukaitsega koostööd erinevad Viljandimaa ettevõtted ja asutused. Näiteks olid sinililletooted saadaval Viljandi vallavalitsuses, linnaraamatukogus, politseijaoskonnas. Hea koostöö on Viljandi ilusalongidega Saara-Leenu Ilutuba, Ilustuudio, K-J Ilustuudio ja Blue Chrystal. 

Naiskodukaitse tänab kõiki kampaaniasse panustajaid ja toetajaid!

Tekst: Tea Raidsalu

Foto: Oma panuse "Anname au" kampaaniasse andis ka Viljandi linnavalitsus. 

Maarja Evert, Viljandi linnavalitsuse avalike suhete spetsialist