11.5.23

Noorkotkad ja kodutütred panid end "Laidoneri rajal" proovile


Maikuu esimesel nädalavahetusel sai teoks järjekordne võistlusmatk "Laidoneri rada". Sedakorda seiklesid noorkotkad ja kodutütred Mulgi vallas. 

Reedel, 5. mai õhtul kell 20 sai Abja gümnaasiumi juurest stardi 13 meeskonda. Lisaks läks rajale ka naiskodukaitsjatest koosnev nulltiim.

Ees ootas ligi 40-kilomeetrine retk ja kümme põnevat kontrollpunkti. Võitlejad said pidada paintball'i lahingut ja päästa hoonest kannatada saanut tuletõrjujat, pidid andma matkajatele esmaabi, olema osavad "miiniväljal" ning ära tundma loomade ja lindude hääli. Mõistagi "kiusas" retkelisi vastutegevus, kelle eest tuli üsna tihti metsa peitu silgata. 

Maikuuga mitte kokku käiv erakordselt külm öö väntsutas noori korralikult ning eri põhjustel vandusid mõned tiimid ka alla, kuid väärt kogemuse said nemadki. 

"Laidoneri raja" peakorraldaja Ebe Õnne selgitas, et seekord katsetati uuendusena laserveste ja ilma etteantud ajagraafikuga raja läbimist ning tema hinnangul see noortele sobis. "Kontrollpunktid olid väga ägedad ja õnnestusid hästi," ütles Õnne ja lisas, et ta sai korraldajana edaspidiseks väärtuslikke kogemusi. Üllatusena ootasid noori finišis Laidoneri Viljandi ratsamonumendist eeskuju saanud kostüümidega ratsanikud.

Oma muljeid jagab Sakala maleva võistkonna Tulnukad kapten Reimo Jürjo:
""Laidoneri rada 2023" oli väga üllatusterohke. Rada algas kohe füüsilise tegevusega, mis viis meid võistluse meeleollu – esimeseks punktiks oli jalgrattasõit erinevate ülesannetega. Meeldejäävamad punktid rajal olid taktikaline punkt, kus pidi päästma tuletõrjujat, meditsiinipunkt ja takistusrada. Matk viis meid väga ilusatesse metsadesse ning kohtadesse, kuhu suvel saab minna mustikaid korjama. Laidoneri raja selleaastane plaan oli väga uus ning teistmoodi, kuid vajab kindlasti arenemist."

TULEMUSED
Kodutütarde arvestuses
I koht Tartu KT NEG (Kristin Altsaar, Stella Liimat, Sara-Maria Liiv, Karolina Sepp)
II koht Põlva KT (Emmaliisa Kähr, Eliise Roosen, Karoliina Kets, Ronja Tork)
III koht Pärnu Jaagupi Karud (Eerika Sarapuu, Mariliis Puusepp, Hanna-Mirell Sinivee, Heidi Sai)

Noorte Kotkaste arvestuses
I koht Hiiumaa Delta6 (Kaur Pranno, Marten Tukk, Kiur Tudeberg, Kristo Kesküla)
II koht Sakala Tulnukad (Reimo Jürjo, Aleksander Kalitventsev, Romet Jürjo, Raul Pinsel)

Galerii