29.4.23

Kodutütred korraldasid veteranikuul heategevusliku perepäeva

Laupäeval, 22 aprillil korraldasid Holstre ja Tarvastu kodutütred koostöös rühmajuhendajaga Mustlas heategevuslikku Sinilille perepäeva ja jooksu.

Ürituse idee sündis Tarvastu Taevavõtme rühma noortel laagris ja sealt edasi hakkas asi vaikselt arenema. Arenes sinnamaani, kus peakorraldaja, Rahel Tafenau, hakkas korraldusmeeskonda noori otsima, kellega koos see idee päriselt ka ellu viia. Kui noored olid leitud, polnud muud kui tööle asuda. Kuna tegu oli täielikult noorte omaalgatusega, siis kirjutasime ning esitasime projekti ka Viljandi valla noortevolikogu noorte omaalgatus projektikonkursile ja saime sealt toetust helinduse jaoks. 

Ürituse eesmärk oli heategevus ning läbi selle kogukonna ühendamine, kuna meie piirkonnas on kogupereüritusi väga vähe. Kaasa aitas ka fakt, et 2023. aasta on liikumisaasta, mis sobis ideaalselt meie korraldatud üritusega.


Päev kulges meeleolukalt ning osalejaid ootas ees 10 kilomeetri pikkune rada, mida võis läbida nii joostes kui ka kõndides. Heategevuslikul jooksul olid kõik võitjad, sest ka väike heategevus on võitu väärt. Perepäevalt võis leida airsoft'i kohaliku klubi telgi, kus tutvustati airsoft'i mängimiseks vajalikke relvi, kuidas mängitakse ja millega mängitakse. Naiskodukaitse telgis tutvustati kriisivarusid ning "Ole valmis!" äppi, mis on abiks igas olukorras. Kohal oli ka Kaitseliidu meditsiiniauto Unimog ja esimest korda oli väljas ka MB GD browning'uga , mida sai uurida nii seest kui ka väljast. Tegevusi pakkusid Sakala Kodutütarde ja Noorte Kotkaste noortekogu. Meie perepäeva külastas ka Lõvi Leo koos politseiga ning tema kohalolek tegi kõigi osalejate tuju rõõmsamaks. Tuju tõstis muusikaga DJ Aare.

Üritusel oli võimalus osta sinililletooteid, et toetada Eesti sõjaveterane ja nende peresid.


Jooksuraja läbinuid ootasid ees maitsev söök ja väike üllatus meie sponsori Tere! poolt. Raja läbinutele pakuti maitsvaid pannkooke ning Tere! kassikohukesi, mis olid heaks kehakinnituseks pärast pikka teekonda. Osalejate vahel loositi välja ka ägedaid auhindu, mille olid välja pannud meie sponsorid. 

Kõik osalejad olid väga rahul ning kiitsid üritust. Tähtis ei ole võit vaid osavõtt. Heategevusliku Sinilille perepäeva ja jooksuga kogusime veteranidele 200 eurot. See on väike panus meie poolt, heategu algab väikestest sammudest ja panustest.

Kohtume järgmisel aastal!

Tekst ja fotod Rahel Tafenau ja Vika Zieds