30.4.23

Lapsed ja lapsevanemad veetsid nädalavahetuse laagris


Aprillikuu viimasel nädalavahetusel toimus juba kolmandat korda Väluste lasketiirus lastevanemate laager.

Laager on mõeldud lastevanematele, sest nii mõnigi kord oleme saanud pärast laagrit neilt kõne: "Mida te olete meie lapsukestega teinud?" Küsimus on põhjendatud, sest kummalisel moel on noored alati pärast noorteorganisatsioonide laagrit olnud rõõmsas tujus ja ülimalt väsinud.

Lastevanemate laager näitab lapsevanemale, mis on Noorte Kotkaste ja Kodutütarde eesmärk ning milline ja kui kvaliteetne on meie organisatsioonide väljaõpe.

Tänavuses laagris õpetati telkla püstitamist. Oma tegevust ja varustust tutvustasid Politsei- ja Piirivalveameti esindajad. Osalejad said oma taktikalised teadmised proovile panna airsoft'i lahingus, õpiti metsas ellu jääma ehk kuidas ehitada varjualust, kuidas ennast maskeerida ning kuidas endale ja teistele esmaabi anda.

Laagri tipphetkeks pean isiklikult seda, kui saime anda üksikisikuna ja ka organisatsioonina keskkonnale midagi tagasi. Selle laagri jooksul istutasime koos Kaitseliidu Sakala malevaga Väluste lasketiiru naabrusesse tulevikupuid. Laagriliste innuka töö põhjal võiks seda naljatamisi nimetada seda metsa ka noorte metsaks.

Laagri omapära leidub ka selles, et laagri õpitubasid juhendasid noored ise noortejuhtide juhendamisel. Selline õppevorm annab noortele kogemuse, kuidas korraldada õpituba ning milline on vastutus laagri korraldusprotsessis osaleda. Noorte kaasamine õpetamisse ja tegevustesse on esmatähtis just nende arengul ning annab kindlasti juurde julgust, et lõpuks ise omal käel läbi viia õpituba, koondust või isegi laagrit.

Laager on juba traditsioon ning meie väljaõppe kvaliteeti kinnitab asjaolu, et lapsevanemad, kes osalesid eelmise aasta laagris, tulid ka sel aastal kohale ning nautisid laagrit kogu südamest.

Tekst: Reimo Jürjo, rühmapealiku abi

Fotod: Gunnar Teas

Galerii