29.4.23

Töökad käed panid Välustesse kasvama noore metsa

Laupäeval, 29. aprillil kogunes Sakala maleva rahvas Väluste lasketiiru kõrvale metsaistutustalgutele.

"Eelmisel aastal olime üraski tõrjeks sunnitud Väluste lasketiiru kõrvalt metsa maha võtma. Selle tulemusena on vaja maha võetud metsa asemele sel aastal istuda uued puud," rääkis major Silver Mäe Sakala maleva staabiülem maleva pealiku ülesannetes.

Lisaks Sakala maleva rahvale olid appi tulnud Naiskodukaitse Viru ringkonna instruktor koos kahe lapsega ning üks kaitseliitlane Rapla malevast koos oma sõbraga. Oma abikäed ulatasid ka endised Sakala maleva pealikud Rein Kikas ja Andrus Tiitus.

Et sel nädalavahetusel leidis Välustes aset Noorte Kotkaste ja Kodutütarde lapsevanemate laager, lõid metsaistutusel kaasa ka laagrilised. Nii mõnelegi neist oli väikeste kuusekeste kasvama panek esmane kogemus. "Me oleme ühiskonnana nii harjunud pidevalt tarbima, kuid ühel hetkel võiks midagi ka tagasi anda ning metsa istutamine on selleks hea võimalus," tõdes Noorte Kotkaste Sakala maleva instruktor Gertu Viiask. "Nii tore oli kuulata, kuidas isad ja pojad ning emad ja tütred koos tegutsesid!" lisas ta. 

Tekst: Tea Raidsalu

Fotod: Gunnas Teas

Galerii