30.9.22

Sakala maleva noortekogu tegutseb hoogsalt




Sakala maleva noortekogu on kirjutanud järjekordse NOT projekti, mille eesmärk on käia erinevates piirkondades, kus pole noorte rühmasid, ning tutvustada noorkotkaste ja kodutütarde tegemisi.

28. septembril kutsus noortekogu Võhma noortetoas käivad noored õue, kus korraldati Võhma linnamäng. Mängu eesmärk oli tekitada Võhma noorte seas huvi noorkotkaste ja kodutütarde tegevuse vastu. Mäng kulges mööda Võhma linna tänavaid umbes 2 kilomeetri pikkusel rajal, kus oli 7 kontrollpunkti. 

Sai põnevalt meeskonnatööd proovida, õppida Eestis kasvavaid puid ja taimi, lahendada salakirja ja mängida memoriini ning tutvuda kaitseliitlase varustusega. Raja lõpus ootas noori õhkrelvast laskmine ning raja läbimise preemiaks said noored sõidu kaitseväe autoga DAF tagasi noortetoa juurde. 

Mängu idee tekkis Võhma kotkaste rühmapealikul Raul Astelil. Appi tulid noortekogu esimees Reimo Jürjo ja noortekogu toetajaliige Joosep Animägi ning loomulikult Võhma noortetoa uus töötaja Mirjam Jaanup, kes aitas üritust noortele reklaamida ja ilmus mängu avarivistusele, 21 noort kaasas. 

Meie üllatuseks oli ka kohale tulnud Sakala maleva uus pealik major Andres Sarits. Sarits uuris, mis plaanis ja otsustas noortega koos rajale minna. Mina kui ürituse eest vastutav hoidsin rajal tegevusel silma peal ja tore oli tõdeda, et punktist punkti härra major suisa jooksis koos noortega. 

Noorte tagasiside oli väga positiivne ja küsiti lausa 10 organisatsiooniga liitumise avaldust. Seega  selle Võhma linnamängu võib lugeda kordaläinuks ja loodame siiralt, et Võhmas alustavad noorkotkad ja kodutütred taas tegevust.

Soovin tänada kõiki läbiviijaid: Reimo Jürjo, Joosep Animägi, Karl Ariva, Rego Hunt, Mirtel Lensin, Raul Pinsel, Jarmo Malmre, Kalvin Kase, Kersti Astel ja Võhma Noortetuba.

Kpr Raul Astel,
Võhma noorkotkaste rühmapealik