18.1.20

Naiskodukaitsjad harjutasid evakueerimist


Eda Kivisild

Laupäeval kogunes Viljandi Jakobsoni gümnaasiumisse umbes poolsada naiskodukaitsjat Sakala, Tartu, Põlva, Võru ja Valga ringkonnast, et koos õppida ja harjutada evakueerimist.
"Õppuse legendi kohaselt peame vastu võtma sada inimest," rääkis Sakala ringkonna evakueerimisgrupi juht Kai Kannistu. "Me peame nad registreerima, vaatama üle nende tervisliku seisundi, toitlustama ja nii edasi."
Tegelikkuses sadat hädasolijat Jakobsoni kool vastu võtma ei pidanud ja evakueeritavate rolli asusid naiskodukaitsjad ise.
"Seeläbi saate ka ise tunda, mida tähendab olla evakueeritav," selgitas õppuse koordinaator, Naiskodukaitse arendusspetsialist Sälli Hinrikus.
Evakueeritavad registreeriti ja saadeti magamisalale. Abivajajad suunati meditsiinipunkti. Et tervisehädadega naiskodukaitsjatega oli kitsas, oli nii mõnigi saanud ülesande mängida haiget.
Toitlustamise eest hoolitsesid Sakala ringkonna naised.
Märkimisväärne samm prügi vähendamise suunas oli õppusel asjaolu, et naiskodukaitsjad olid kaasa võtnud isiklikud toidunõud ja ühekordseid kausse-lusikaid ei kasutatud.
"Mulle väga meeldib see mõte," märkis Kannistu.

Vaata õppuse käiku galeriist.

Galerii

Video