18.1.20

Ümera noorkotkad ja kodutütred pidasid pidu ja võtsid vastu uusi liikmeid


Eda Kivisild

Laupäeval kogunesid Sakala malevahoonesse pidulikule koondusele Sakala ringkonna Kodutütarde ja Sakala maleva Noorte Kotkase Ümera rühmad.
"Koguneme täna siin selleks, et tähistada Kodutütarde organisatsiooni 88. aastapäeva," ütles rühmajuht Ülle Treimann.
Koondus algas lippude sisse toomisega ja hümni laulmisega. Pärast Ülle Treimanni kõnet sai täieõiguslikuks kodutütreks  Angela-Julia Ruzitš.
Seejärel kutsus Noorte Kotkaste Ümera rühmajuht Olev Luik ette poisid. Alustuseks kinkisid nad igale kodutütrele roosi.
"Esimene samm viisakuse suunas on nüüd tehtud," ütles Luik noorkotkastele kui nad olid uuesti rivis. Koos loeti ette Noorte Kotkaste tõotus ja 12 poissi said kaela sinise kaelaräti.
Noorkotkad ja kodutütred tänasid Sakala ringkonna naiskodukaitsjat Krista Lillemäed, kes on neile alati abiks olnud ja noori toitlustanud.
Juhatuse liige Raul Astel tänas lastevanemaid selle eest, et nad oma lapsi nende hoolde usaldavad. "Nii mõnedki lastevanemad on küsinud, et mida te seal metsas teete, et lapsed koju tulles nii väsinud on, et isegi nutiseadmetes ei jõua olla," sõnas ta.
Olev Luik märkis, et sel aastal saavad vanemad oma lastega metsa kaasa tulla, et oma silmaga noorkotkaste ja kodutütarde tegemisi kaeda.
Ta lisas, et Ümera rühmade noorkotkad ja kodutütred on ikka oma tegemisi koos teinud. "Ma ei kujuta isegi ette, et see võiks kuidagi teisiti olla."
 
Vaata Ümera rühmade pidulikku koondust siit: 

Galerii