7.8.24

Ümera üksikkompanii rahvas kogus õppenädalavahetusel tarkusi

Augustikuu esimesel nädalavahetusel leidis Väluste lasketiirus aset Ümera üksikkompanii traditsiooniline õppenädalavahetus, kui ammutati uusi teadmisi ning tuletati meelde ja kinnistati varem õpitut. 

Õppenädalavahetusest võttis osa ligi 60 huvilist. Üksikkompanii liikmete kõrval osales ka mitteliikmeid, kes tunnevad huvi Kaitseliidu tegemiste vastu, ning ka noorkotkad. Kohal olid ka toetajaliikmed Soomest.


Kokkusaamine algas piduliku rivistusega, kus anti üle ergutused neile, kes eri põhjustel ei saanud osaleda võidupüha tähistamisel. 

Põhiline õppetegevus ringõppe vormis toimus laupäeval. Sai harjutada telklaagri püstitamist ning täiskasvanutel oli võimalik proovida täpsust laskmisel Rahe 20-ga. Külalised Soomest õpetasid sõiduki kontrollpunkti mehitamist ja selle toimimist. Uusi teadmisi ja kogemusi sai drooniõppel.

Ümera üksikkompanii pealik major Toomas Rebo andis ülevaate Kaitseliidust ning sõdivast taristust. Toetajaliige Elina Argillander, kes on tegev terapeudina, pidas mõtlemapaneva loengu posttraumaatilisest stressist.

Tegus laupäev sai punkti major Rein Kikase korraldatud ajalooteemalise viktoriiniga, mis keskendus Kaitseliidu ja Sakala maleva eluolule enne Teist maailmasõda ja taasiseseisvunud Eestis ning nuputada sai ka Soome kohta käivate küsimuste lahendamisel.

Fotod: Keijo Koort, Gunnar Teas

Galerii