20.5.24

"Laidoneri rada" kutsus noored Suure-Jaani kanti

 


Tänavune noorte patrullvõistlus "Laidoneri rada" leidis aset 17.–18. maini Põhja-Sakala vallas Suure-Jaani ümbruses. 

Reede õhtul sai Suure-Jaani noortekeskuse juurest stardi 25 neljaliikmelist tiimi, mille moodustasid kodutütred, noorkotkad ja oli ka segavõistkondi. Seekord asusid võistlustulle ka külalised Lätist – noormeeste seltskond Jaunsardze. Ees ootasid põnevad kontrollpunktid ja mitukümmend kilomeetrit matkamist.

Politsei korraldatud kontrollpunktis oli noorte ülesandeks käsipumba abil täis pumbata kaks jalgratta õhkrehvi ja tuvastada tsiviilkäibes keelatud esemeid. Palju peamurdmist pakkus ülesanne, kus tuli dešifreerida seaduste pealkirjades olevaid lühendeid. 


Osavus ja paindlikkus tuli proovile panna ämblikuvõrgu ülesandeid lahendades. Kõigepealt ei tohtinud astuda maas asuva ruudustiku nööridele, seejärel tuli koos varustusega läbi pugeda okste vahele põimitud ämblikuvõrgust. Et trenn ikka täie ette läheks, tuli iga puudutuse eest saadud karistuspunktid lunastada kätekõverdusi tehes.




Hoolimata kaunist suveilmast, pidi ühes punktis hoopis suuskadele astuma ja vahemaad läbima hakkama! Palju nalja tegi see, et kogu pundi peale oli üks paar suuski, üks osaleja pidi harjutust tegema selg ees ning takkapihta ka veel kooris laulma. 


Oma rammu ja tasakaalu sai demonstreerida punktis, kus tuli ületada jõgi ilma sisse sumatamata. Koostööoskused pani proovile ülesanne, kus tuli läbida takistusrada, nii et kanderaamil olevast veeanumast vedelik maha ei loksuks.

Oma teadmistega sai hiilata ülesannetes, kus tuli tunda Eesti poliitikuid (Läti noored pidid tundma oma riigi omi), kokku viia õige malev ja vapp ning mõistatada, kus asub milline Vabadussammas. 



Ilmataat oli seekord võistlejate vastu armuline ega kostitanud neid vihmavalingute ega ehmatanud öiste miinuskraadidega. Finišisse Kildu ratsakeskuse juurde jõudsid pühapäeva õhtupoolikul kõik startinud – mõni jaksas viimase otsa isegi joosta. 

ESIKOLMIKUD

Noored Kotkad ja segavõistkonnad

1.       Raju (Raplamaa)

Kermo Niinemäe
Uku Seiler
Kuldar Sunni
Derek Erm

2.       Tornaado (Tallinn)

Karmen Kutsar
Kristin Kasemets
Lennart Salla
Jan Erik Müür

3.       Metsapoisid (Harjumaa)

Rasmus Karro
Kerret Kikkas
Mattias Turgan
Samuel Gilin

Kodutütred

1.       Tartu Chickid (Tartu)

Kärt Pürn
Sara-Maia Liiv
Kristin Altsaar
Stella Lümat

2.       Jaagupi Karud (Pärnumaa)

Heidi Sai
Hanna-Mirell Sinivee
Mariliis Puusepp
Eerika Sarapuu

3.       Saue KT

Cristel Tahk
Agnes Ots
Signe Liis Busch
Annabel Maasikas


Fotod: Gunnar Teas, Kaspar Teas

Galerii kontrollpunktidest ja autasustamisest.

Meeleolukas galerii rajalt