14.11.23

Sakala maleva aasta noorkotkas 2023 on Raul Pinsel ja noortejuht Birgit Sang


Noorte Kotkaste Sakala maleva 2023. aasta noorkotkas on Halliste rühma liige RAUL PINSEL. Ta kuulub organisatsiooni alates 2015. aasta sügisest. Aastate jooksul on noormees omandanud heal tasemel noorkotkale vajalikud teadmised ja oskused (II järk ja suur hulk erialakatseid). 

Teadmiste ja oskuste taset on Raul tõestanud kõrgete kohtadega võistlustel ja matkamängudel nii individuaalselt kui võistkondade koosseisus (viimane neist II koht matkamängul "Laidoneri rada 2023" võistkonna koosseisus). Raul on mitmekordne Järvekülje rändkarika võitja Noorte Kotkaste Halliste rühma laskurite meeskonnas, edukas laskur Viljandi Spordikoolis ja Kaitseliidu võistlustel. 

Lisaks laskespordile tegeleb Raul motokrossiga, sellel hooajal saavutas Eesti Noorte Karikasarja Pärnu etapil III koha.

Raul on tegus Sakala maleva noortekogu liige. Noortekogu koosseisus on ta osalenud ürituste läbiviimisel nii Sakala malevas kui koostöös teiste malevate noortekogudega (PõSa, Hiiumaa militaarlaager).

Raul oskab noorkotkana jagada omandatut noorematele kaaslastele. Teda võib kohata laagrites õpitubade ettevalmistaja ja läbiviija rollis juba mitu aastat.

Raul on meeskonnamängija, kes sageli loobub oma väljateenitud kohast kellegi teise kasuks, kui see käik tugevdab võistkonda (Mini-Erna 2023, kus Sakala võistkond saavutas III koha). Igaühel on oma tugevused ja nõrkused, kuid paljudel puudub julgus selle tunnistamiseks. Raulil on see julgus olemas!

Rauli on tunnustatud mitmete tänukirjadega, meenetega, hoolsuspaela ja eeskujuliku noorkotka rinnamärgiga.

Raul on Viljandi Riigigümnaasiumi abiturient.

Noorte Kotkaste Sakala maleva 2023. aasta noorte kotkaste noortejuht on Ümera rühma rühmapealiku abi BIRGIT SANG.

Birgit on sihikindel, põhjalik, kohusetundlik ja täis teotahet. Alates 2015. aastast on Birgit kasvatanud oma osalustunde mitte ainult rühma, vaid kogu Sakala maleva Noorte Kotkaste, Kodutütarde ja Kaitseliidu arvestuses. Algselt liitus rühmaga nooruke ja iseloomult sõjakas neiu, keda jagus siia-sinna nii jutus kui ka tegudes, ta vajas kohati sekkumist ja suunamist, kuid nüüdseks on Birgiti märgatav areng jõudnud selleni, et ta annab laagrites ja koondustel edasi oma teadmisi. Ta planeerib, organiseerib ja viib läbi õpitubasid, koondusi, laagreid, ellujäämiskursusi lähtuvalt Noorte Kotkaste ja Kodutütarde järkudest. Koordinaatide ja orienteerumise, NATO kuuldekoodide ja teiste järguteadmiste õpetamine ei ole Birgitile mingi probleem!

Birgitist on saanud tasakaalukas, viisakas, peene huumorisoonega, empaatiline ja suure pingetaluvusega noortejuht. Ta esindab malevat ja rühma nii malevkondlikel kui vabariiklikel võistlustel olles  noortele saatja, esindaja ja mentor. Birgit on Ümera rühma vääriskivi, julgeb olla tema ise ja on alati abivalmis. Birgit on tahtejõuline, sportlik ja vastupidav. Noorte Kotkaste organisatsioon on Birgitile väga hingelähedane, ta tutvustab ja soovitab seda noortele igal võimalusel üritustel tegevuspunktides osaledes.

Birgit - tõeline eeskuju noortele ja noortejuhtidele ning väärikas täiendus Noortele Kotkastele!