7.7.20

Meedia, nobenäpu ja perenaise laager

Kaisa-Liisa Väli

Paistu rühma kodutütar






Juunikuu viimase nädala lõpus toimus Paistu koolimajas kahepäevane kodutütarde erialalaager.
Alustasime 30. juuni varahommikul. Kõik noored olid rõõmsad, sest saime üle pika aja jälle kokku.
Koolimajja jõudes kraaditi kõiki (see on praegusel ajal kohustuslik) ja pärast seda saadeti noored saali, kus nad said ennast sisse sättida.
Esimesel päeval käisid vanemaid kodutütreid õpetamas Jaak Nilson ja Iiris Prosa.  Jaak Nilson juhendas pildistamist ja fotode töötlemist ning Iiris Prosa rääkis meediast. Nooremaid kodutütreid ootas ees lille meisterdamine ja kokkamine ning see tuli kõigil väga hästi välja.
Õhtul ootas kodutütreid  ees loomingulist lähenemist nõudev väljakutse ja noored üllatasid juhte oma etteastetega. Laager ilma diskota ei ole mingi õige kodutütarde laager ja nii said noored jalga keerutada peaaegu südaööni.
Hommikul pidi pea olema kõigil uute teadmiste omandamiseks värske ja et see ka nii oleks, pugesid noored oma pesadesse.
Hommikul ärkasid enamjaolt kõik juba enne äratust, ent oli ka neid, kes oleks tahtnud terve päeva maha magada. 
Viimase külalisena käis laagris Sille Laks kübekaitseüksusest ja rääkis kokkutulnutele internetiohtudest. Laagris olnud vanemad ja kogenumad kodutütred õpetasid endast noorematele sõlmede tegemist ja seda, kuidas kasutada kompassi.
Lõunasöök söödud, võtsid juhid laagri kokku ning noored pididki oma sõpradega hüvasti jätma. Põrand pühitud, asjad kokku pandud ja sõit kodu poole võis alata.
Oli väga vinge ja õpetlik laager.




Vaata Gunnar Tease tehtud laagrifotosid siit: