27.9.20

Ühislaagris valmis ühistööna artikkel


Sakala maleva noorkotkad ja kodutütred said kokku 26. septembril, et veeta koos kahepäevane meeldejääv laager Kaarli rahvamajas.

Loodi jätkulaagris toimus paarikilomeetrine matkamäng kust võttis osa viis tiimi, igas 9-10 liiget. Mängus oli vaja läbida kümme kontrollpunkti, igas punktist saadi kott, milles oli sees uus ülesanne. Maksimaalselt oli võimalik saada 46 punkti. Parimad tiimid olid I ja III.

Salakirja kasutati eilsel matkamängul ülesannete lahendamisel, kuid ise noored salakirja kirjutada ei saanud. Salakirju oli erinevaid, mõned näited on sellised: tere sulle -see oli originaal ja nüüd oleks see sama tekst salakirjas teresos sullesos, teresulle või tekre suklle jms.

Muljeid laagrist jagab tegus noorkotkas Sebastian: Hästi läks, hea tunne oli ning õppisin ka uusi salakirju lahti muukima, ütleme nii, et pea pani mõtisklema ja palju segadust oli!

Koos vaadati filmi „Laanetaguse suvi“ ja kuulati mida oli rääkida ekraanil olnud noorte instruktor Enn Pinselil. Kõigepealt kuulati mida Enn rääkis ja peale seda vaadati filmi. Seal filmis olid lastel koduloomadeks hundikutsikad. Neid oli seitse ning oli ka kaks toonekurge. Filmimine kestis neli kuud. Poisid käisid soos ning kaameramees kukkus filmivõtetel kõhuni laukasse. Filmis osales ka Ennu vend ning Enn teadis ka rääkida, et peale filmi viidi loomad Tallinna loomaaeda kus nad käisid neid vaatamas. Neid visati sealt viis korda välja ning kuuendal korral neile enam piletid ei müüdud. Enn oli noor tegus mees.

Noored rääkisid et disko oli väga äge, mõne arvates oli ka natuke igav. Alguses olevat muusika olnud liiga vali. Diskol tantsiti ja mängiti kulli, üks lamp kukkus põrandale puruks. Muusikavalikus oli ka Nublu koos oma suurimate hittidega

Laagri teisel päeval olid noortel töötoad meedia teemadel. Esimeses töötoas õpiti teleuudiste kohta ning otsiti erinevusi kahe kanali uudiste vahel.

Teises töötoas kirjutati erinevates gruppides artikleid, sõnastati uudiste pealkirju ning laagrilised said olla loovad.

Üldiselt meeldis laager kõigile. Saadi uusi kogemusi, teadmisi ning sõpru.

Instruktorid muljetavad laagrist

Ebe: Tore, huvitav ja tegevusi täis nädalavahetus oli

Ülle: Äge! Kui näed laagri lõppedes, et laste näod on naerul ja nad on rahul, siis on kõik õnnestunud!

Olev: Oli kordaläinud jätkulaager, tuleb tänada IHP (Isamaalise Arengu Programm). Tekkisid uued sõbrad – Anne-Ly, Gunnar, Kai, Jaanika.

Taivar: Kordaläinud laager, palju inspiratsiooni tulevasteks laagriteks!

Merike: Tore on näha särasilmseid noori laagrisse tulemas ja siit sama säravalt minemas.

Krista: Vaatamata tehnilistele probleemidele leidsime lahenduse ja laagrilised said toidetud.


Foto: Ebe Õnne