31.3.22

Saame tuttavaks! Sakala malev korraldas märtsis kohtumisõhtuid

 



Ukrainas lahvatanud sõjategevus tõstatas elanikkonnas palju küsimusi ning külvas ärevust. Kaitseliidu ja Naiskodukaitse üle Eesti nii veebis kui ka kohapeal korraldatud kohtumis- ja infoõhtud kogusid rõõmustavalt palju osalejaid. 



12. märtsil Sakala malevas infotunnil ja värbamisüritusel oli kõne all olukord Ukrainas ja Eestis, mida saavad kodanikud ise teha enda, oma lähedaste ja Eesti turvalisuse tõstmiseks ning tutvustati Kaitseliitu, Naiskodukaitset, Noorte Kotkaste ja Kodutütarde organisatsiooni. “Tuba oli rahvast täis!” rõõmustas Kaitseliidu Sakala maleva pealik Andrus Tiitus. 

Organisatsiooni ridadesse astuda soovijad said end juba kohapeal kirja panna ning 24. veebruarist alates on Kaitseliidule laekunud koguni 31 liitumisavaldust. “Mul on hea meel, et inimesed on ärganud ja hakanud mõtlema selle peale, mis saab siis, kui Eestis peaks midagi juhtuma,” lisas ta.

Viljandis, Mustlas ja Viiratsis aset leidnud infopäevade peamine eesmärk oli Tiituse sõnul elanikkonna rahustamine ja vajaliku teabe jagamine. Neil üritustel olid väljas ka naiskodukaitsjad, kes tutvustasid rakendust “Ole valmis!” ning andsid soovitusi kriisivarude kogumiseks.

Naiskodukaitse Sakala ringkonna Viljandi jaoskond korraldas 9. märtsil Sakala malevas tutvumisõhtu uutele liikmetele ja organisatsiooniga liituda soovijatele. Kohale tulnud naised olid täis entusiasmi ja pealehakkamist. Huvilised said ülevaate Naiskodukaitsest, tutvusid malevaga ning proovisid kätt laskeharjutusel. Kokku oli tulnud 20 inimest, neist 7 mitteliikmed, kellest omakorda 4 kirjutasid kohapeal liitumisavalduse. 

“Suuremal osal huvilistest on ikkagi peamine soov Eesti riiki kaitsta. Naised tahavadki esimese asjana relvaõpet ja vormi. Samuti tahavad teada, kuidas ise olla erinevateks olukordadeks valmis: kuidas oma peret hoida või esmaabi anda,” rääkis Viljandi jaoskonna esinaine Daniela Erit. 

30. märtsil oli Naiskodukaitse Suure-Jaani jaoskonna eestvedamisel Suure-Jaani raamatukogus tutvumisüritus “Vormis naised”. Kokku tulid nii uued, veidi eemale jäänud ja  vanad liikmed, kes kõik ühtlustasid oma teadmisi.

“Suure-Jaanis toimunu kohtumisõhtu põhiline küsimus oli, kuidas olla kasulik ühiskonnas -  kodus nutmine ei aita ju kedagi! Mis võimalused on naiskodukaitses panustamiseks? Kuidas see kõik nüüd pihta hakkab ja mis saab pärast avalduse esitamist? Kui ma astun liikmeks, siis kas ma pean ka olema kohe valmis SMS-i peale kodust välja tormama ja kedagi kaitsma?” rääkis jaoskonna esinaine Tairi Lappalainen. 

Kohapeal sai läbi käidud kõik teemad ja toredad lookesed. Ohutushoid ja “Ole valmis!” äpp oli kuulajatele põnev esimene samm, kust saab alustada. 

“Kaks avaldust saime Suure-Jaani jaoskonnaga liitumiseks!” rõõmustas Lappalainen. 

7. aprillil kella 18-20 ootab Naiskodukaitse Sakala ringkond kõiki huvilisi külalisõhtule. Tutvustame organisatsiooni, väljaõppevõimalusi ja tegevussuundi.

Üle-eestiline Kaitseliidu noorteorganisatsioonide infoõhtu oli veebis 24. märtsil.